MOJ KOTIČEK NAŠ KOTIČEK

Projekt: vrtiček

Otroci želijo opravljati opravila odraslih, zato je prav, da jih vanje tudi vključujemo. Eno izmed prvih opravil, v katerega lahko vključimo otroka je zalivanje vrta (in vsega okrog).

Na Ptuju “imamo” veliki vrt, zraven vrta pa še njivo in vinograd… in tako je Iza, že kmalu zatem ko je shodila, dobila svojo plastično kanglico in skupaj z babi zalivala vrt in kamenčke in vse kar je bilo na poti do vrta. In ni ga lepšega, ko vse te vrtnine obrodijo, iti na vrt in si utrgati svežo kumaro, paradižnik, jagodo, redkvico… to so zame eni izmed lepših spominov na otroštvo, kako sva s sestro nabirali rdeče jagode, si jih razdelili (eno tebi, eno meni) in pojedli ne da bi jih umili!!! Ja, to je bilo nekaj najboljšega… iz vrta direktno v usta! Sedaj kdaj opazujem Izo, ko teka okrog hiše in mimogrede utrga kak češnjev paradižnik, ga obriše v majico (ali še to ne) in zbaše v usta… NEPRECENLJIVO! Upam, da bo tudi zanjo nekoč to eden izmed lepših spominov…

No, tako je pri babi na Ptuju, malo drugače je pri nas doma, čeprav se tudi naš balkon počasi spreminja v vrtiček. Začelo se je s sadiko ali dvema sivke (toliko, da je Iza imela kaj zalivati tudi doma) in vsako leto je ta naš vrtiček postajal večji. Iza se je z njim učila odgovornosti, hkrati pa je ta del balkona postajal naš najljubši kotiček.

In kaj vse letos raste na našem “vrtu”?

Nekaj zelišč:

rožmarin in šetraj
origano
bazilika

Sadje in zelenjava:

 

solata in gozdne jagode

 

čili
ribez

Rože:

pelargonija
sivka in travniške rože
kaktus

 

In tako izgleda naš najljubši kotiček na balkonu:


[spider_facebook id=”1″]

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja