IZIN KOTIČEK NAŠ KOTIČEK

Prvič “sama” na morje

Maja in njeni trije fantje, so povabili Izo čez vikend na morje. V Piran. Povabilo je sprejela in cel teden spraševala kdaj bo petek. Že v ponedeljek je pripravila svoj nahrbtnik z igračami in odštevali smo dneve do petka. V četrtek sva pripravili še oblačila in zdravila ter v petek vse skupaj vzeli s seboj v vrtec, saj smo bili zmenjeni, da jo poberejo kar spotoma pred vrtcem. Da se izognejo gneči na cesti.

V vrtcu je vsem povedala, da gre na morje… sama… brez atija in mamice… s prijatelji iz Ptuja, je rekla. Bila je vesela in polna pričakovanj.

Plezanje po Igralih.

Bolj ko se je bližal čas odhoda, večjo stisko je doživljala. Pred počitkom je rekla, da ne bi šla in v solzah zaspala.

Počitek.

Tudi po počitku je bila še kar odločena, da ne bo šla na morje. V redu. Silila je ne bom. Majo, Aleša, Aneja in Maja, sva počakali na parkirišču. Ko jih je zagledala, si je v trenutku premislila. S svojim kovčkom, je skočila k njim v avto, jaz sem jim predala še ostalo prtljago ter se na hitrico poslovila. Če bi se predolgo poslavljali, bi si utegnila ponovno premisliti. A si ni… in je šla…

Pot proti Piranu.

V Piranu so počakali na avtobus, ki jih je popeljal do stanovanja.

Čakanje na avtobus.

Hitro so se preoblekli v kopalke in se odpravili na plažo… ponovno z avtobusom, ki je prav tako za vse tri malčke posebno doživetje.

Vožnja do plaže.

Zvečer naju je poklicala, vsa vesela in navdušena nama je hitela razlagati doživetja tega dne in v glasu ni bilo čutiti niti kančka stiske ali domotožja.

Izlet po Piranu.
Risanka pred spanjem.

Prvi dan je minil brez težav, tudi zaspala je lepo brez joka. Drugi dan so se z Anejem in Majem že takoj po zajtrku oblekli v kopalke in postavili pred vrata, da želijo na plažo. Ker je doma pozabila čevlje za v vodo (ker ji jih mami ni spakirala), ji je Anej posodil plavutke… konec, ni jih želela več sezuti in to je oh in sploh najboljša stvar, kar jih je kdaj obula. Sicer ji barva ni najbolj všeč, ker so črno bele, ona bi imela takšne za punce, roza in kaj narisano… mogoče morska deklica ali vsaj samorog. Čeprav v Piranu takšnih niso videli, je prepričana, da bo našla takšne… in si jih kupila!

Iza in plavutke.
Iza in sladoled (in seveda plavutke).

Po plavanju so si naredili kosilo in si privoščili počitek (vsaj Maja), popoldne pa so se odpravili v Portorož na sladoled in v lunapark, kot se je izrazila Iza.

Na poti so srečali klovna.
Iza v “lunaparku”.
Iza na fitnesu.
Čakanje na sladoled.

Zvečer so se odpravili na jadrnico, kjer so večerjali.

Večerja na jadrnici.

Po večerji so se odpravili nazaj proti stanovanju, kjer so utrujeni kmalu zaspali in se zgodaj zbudili v nov (zadnji) dan na morju. Iza se je zbudila prva in poskrbela, da tudi ostali niso spali nič dlje, saj je bilo hitro treba spet na plažo in izkoristiti še zadnji dan za kopanje. Po kosilu so se odpravili proti domu.


[spider_facebook id=”1″]

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja