IZIN KOTIČEK NAŠ KOTIČEK OTROŠKE DEJAVNOSTI

ZABAVNI TEDEN V VRTCU

V vrtcu Pika, ki ga obiskuje naša Iza so se odločili za zabavni teden oziroma natančneje zabavne tri tedne, glede na to, da skupino Sončki obiskuje 21 otrok. Ideja o zabavnem tednu se mi zdi zelo zanimiva in je takoj pritegnila otroke. V okviru zabavnega tedna, si vsak otrok sam izbere temo enega dne in pripravi vse potrebno. Tako so do sedaj bili že nogometaši, košarkarji, imeli dan igre z barbikami, sledijo pa še obisk gasilcev in vožnja s štirikolesnikom, vožnja s poganjalci in kolesi, peka piškotov, medtem ko si je Iza zaželela dan igre z baloni. Ob zabavnem dnevu gredo otroci še raje v vrtec in ko sem Izo vprašala, kaj je to zabavni dan, je veselo odgovorila, da je to kot rojstni dan.

In tako si je naša Iza na njen zabavni dan zaželela igro z baloni. Dali smo betice skupaj in začeli brskati po spletu ter zbirati ideje, kaj vse bi na ta dan lahko počeli.

Igre z baloni:

  1. OBDRŽI BALON V ZRAKU

Otroke najprej razporedimo v pare (lahko tudi v trojice). Vzgojitelj pove s katerim delom telesa (glava, dlan, komolec, nos,…) morajo otroci v paru (trojice) odbiti oziroma podati balon. Zmaga par (trojica), kateri balon pade zadnji na tla. V kolikor se otroci med sabo zaletijo, se opravičijo z besedo “OPROSTI”.

2. BALON V SKUPINI

Otroci tvorijo krog. Pri tem se držijo za roke in se nikakor ne smejo izpustiti. Vzgojitelj jim poda navodila s katerim delom telesa lahko odbijajo balon:  samo z rokami (pri čemer ne smejo izpustiti soseda) in vrže balon na sredino kroga. Otroci morajo balon odbijati in poskrbeti da le-ta ne bi padel na tla. Pri tej igri se otroci urijo v komunikaciji, strpnosti, prevzemanju nalog in odgovornosti za le-te,…  Otroci si lahko zadajo cilj: Koliko podaj (odbojev) jim bo uspelo narediti ne, da bi balon padel na tla? 

Prav tako bi lahko naredili senzorične balone, slikali z njimi in krepili čutilo za tip.

In za konec pobarvali še vsak svoje balone (pobarvanke).

Pobarvanke:

baloni1 baloni3 baloni4 baloni5 baloni6 baloni7 baloni8


[spider_facebook id=”1″]

Mogoče ti bo všeč tudi ...