OTROŠKE DEJAVNOSTI

Sestavi pravljico

Družabna igra ”sestavi pravljico”.

Postopek za izdelavo igre:

  1. na internetu poiščemo ali narišemo sami ali otrok (lahko jih pa preprosto natisnete tukaj), sličice z različnimi tematikami (ki so  otrokom blizu)
  2. sličice nalepimo na karton, ploščate kamne, stiropor, pokrove od jogurta, les (te so nalepljene na teh lesenih krogih)

Pravila:

Vsak udeleženec potegne iz vrečke pet (ali več) sličic in iz njih sestavi kratko pravljico. Pri čemer smeha garantirano ne bo zmanjkalo, saj tudi nam, starejšim, naključni izbor sličic včasih kar pošteno skravžlja možgane.

Mlajši otroci pravljic samostojno še ne sestavljajo in sodeluje bolj pri izbiri imen ter dokončanju stavkov, ki jih ”nastavimo” odrasli. Sličice pa se lahko uporabijo tudi za razvrščanje po določeni lastnosti, vrsti… npr. živali, hrana, vozila… starejši otroci pa lahko iščejo npr. tudi predmete, ki se začnejo/končajo/vsebujejo določeno črko ipd.

Maks je iz teh petih sličic sestavil naslednjo pravljico:

“TIM je na vrtu domače hiše praznoval PETI (po vprašanju ”kateri”) ROJSTNI DAN. Ko je prišel čas za torto in pihanje SVEČK, je s pomočjo prijateljev pihnil tako močno, da je z vrvi za sušenje perila odpihnilo njegove HLAČE. Hitro si je nataknil sončna OČALA, da bi bolje VIDEL, si obul najboljše superge, da bi lahko čim hitreje TEKEL, in hitro stekel za njimi, da bi jih ujel. A je bil prepočasen – hlače je odpihnilo na sosedov vrt, kjer je sosed pravkar zakuril OGENJ, in hlače so priletele naravnost vanj ter ZGORELE.”

[spider_facebook id=”1″]

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja