ZIMSKE DEJAVNOSTI

ZIMSKA SKRIVNOST MILNIH MEHURČKOV

MILNI MEHURČKI - ZABAVA ZA MALE IN VELIKE

Ali veste kaj se zgodi z njimi ko stopinje padejo pod ničlo? To sva danes pri minus štirih stopinjah ugotavljali z Izo. Imeli sva kupljene milne mehurčke (sicer lahko milnico izdelate tudi sami). Na dvorišču je zraven snežaka bilo še nekaj snega, na katerega je Iza pihala mehurčke. Nekateri so pristali na snežaku, drugi na snegu, spet tretji so se razpočili že v zraku...

Prebrali sva, da če bi mehurčke pihali pri -25 stopinjah, bi zamrznili že v zraku, pri -15 stopinjah pa ob stiku s površino. Pri nama se seveda to ni zgodilo, saj so bile “le” -4 stopinje, a so mehurčki, ki so pristali na snegu po parih sekundah prav tako zamrznili.

Iza je bila tako navdušena (priznam, da tudi jaz) in je mehurček seveda želela takoj prijeti v roko. Ko se ga je dotaknila, je mehurček spustil in v roki ji je ostala le nekakšna membrana mehurčka. Naslednjega sva pustili, a je tudi sam čez čas popustil.

Naslednjega je pa le ujela na roko. Z rokavicami je podrsala po snegu, da se je le-ta prijel na rokavice in nato nanje ujela mehurček (ta ni zamrznil, se je pa hitro razpočil).

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja