ZIMSKE DEJAVNOSTI

PRAZNIČNA NOGAVIČKA

Leto 2020 je bilo res prav posebno leto. Veliko je bilo šolanja na daljavo - 5 mesecev, med katerimi je bil tudi čarobni mesec -  mesec december. V tem mesecu je ponavadi v šoli praznično vzdušje, zato so se na Izini osnovni šoli (OŠ Šmarje Sap), odločili, da ušpičijo nekaj prav posebnega. Da šola kljub temu, da v njej ni otrok, ne bi bila prazna, so otroci dobili nalogo, da izdelajo praznično nogavičko. 

Saj veste katero? Tisto simpatično veliko nogavico, ki jo lahko kot okras obesimo v svojem domu, ponavadi visi nad kaminom in če smo bili res pridni, kateri izmed dobrih mož v njej pusti kakšno sladkarijo ali dve.  

 Navodilo za izdelavo nogavice je bilo sledeče: 

  • velikost naj bo najmanj A4 (to je velikost velikega zvezka) in največ A3 (velikost risalnega lista), 
  • izdelana je lahko iz papirja ali iz blaga; lahko je sešita in okrašena ali izrezana iz papirja in pobarvana oz. polepljena z okraski, ki jih izdelaš, 
  • na nogavico napiši svoje ime in razred, da bomo vedeli, kam jo obesiti. 

 

Iza ni dolgo razmišljala, hitro se je odločila, da bo nogavico sešila. Doma je našla še nekaj filca in nanj narisala nogavico. Najprej na rdeči filc in jo izrezala. Ker rdečega filca ni bilo dovolj, da bi iz njega izrezala še eno enako nogavico, se je odločila za zeleno barvo. Tako je dobila obe strani nogavice (eno rdečo in eno zeleno), le še sešiti ju je bilo treba skupaj. Tukaj me je presenetila, saj ji je šivanje šlo odlično (začetni vozel sem ji naredila jaz).

Na koncu je nogavičko še okrasila z gumbi in mašnicami (te je kar nalepila s silikonsko pištolo) ter nogavičko odnesla v šolo, kjer je svoje mesto našla na oknu njihove učilnice.

Tudi sicer so se učitelji in učenci v tem prazničnem mesecu lepo potrudili in iz prispevkov otrok od doma ustvarili virtualno novoletno prireditev, v kateri je objavljena tudi Izina nogavička, jelka in njen robotski ples. :)

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja