Po sedmih tednih (v bistvu smo na koncu ugotovili, da celo po osmih), smo se ponovno odpravili na Ptuj. Ne, ker prej ne bi želeli, ampak smo dosledno upoštevali navodila, ki so prišla skupaj s covid-19.

Bil je super vikend. Malo smo delali v vinogradu, kosili, kofetkali, pekli na žaru, se martinčkali,… na maminem vrtu sem nabrala domačo zelenjavo, rožmarin (ki sem ga že podtaknila v svoj balkonski vrt) ter sivko. Mami hvala.

Z Marjetkinega vrta pa sem prišla bogatejša za sadiko paradižnika sorte black cherry. Hvala Marjetka tudi tebi.

S paradižnikom (kupljenim, ne domačim), sem poskusila tudi ta trik. Zaenkrat (po petih dneh) ni še nič pokukalo iz zemlje…
In kaj vse se že najde na našem vrtičku?
- gozdne jagode,
- ribez,
- pritlikava češnja (letos bo obrodila tudi prvo češnjo… eno samo! upamo in držimo pesti, da se obdrži),
- sivka, sivka in še enkrat sivka (komaj čakam, da zacveti in zadiši),
- rožmarin,
- bazilika,
- meta,
- paradižnik,
- peteršilj


P.S.: Seveda je z mano na Ptuj šla tudi kvačka… in kaj je nastalo? Zapestnica. Te zanima kakšna? Pokukaj tukaj.
[spider_facebook id=”1″]