• Recept: Flancati ali pustni ocvrtki

    Flancati ali krofi? Za tiste malo manj vešče v peki ali začetnike, definitivno flancati, saj je priprava le teh bistveno lažja. No, moja teta peče oboje in Andrej  pravi, da so to eni najboljših flancatov.

    Potrebujemo: 2014-02-08 15_29_58-1

    • 500 g moke
    • 5 dag kvasa
    • 2 žlički sladkorja
    • 2 jajci
    • 1 vanili sladkor
    • 1 kisla smetana
    • rum
    • olje za cvrtje
    • ščepec soli
    • limonina lupina

    Postopek:

    1. v malo mlečne vode raztopimo sladkor in kvas, primešamo žličko moke ter pustimo vzhajati
    2. moko presejemo v skledo, ob steno sklede damo sol
    3. v moko naredimo jamico in vanjo  vanili sladkor, stepena jajca, rum ter limonino lupino
    4. na koncu dodamo vzhajani kvas in vse dobro zmešamo oz. zgnetemo toliko, da odstopa od sklede
    5. test pokrijemo in pustimo vzhajati dobro uro
    6.  nato ga razvaljamo na debelino pol centimetra in razrežemo na pravokotnike, ki jim po sredini naredimo še eno ali dve zarezi
    7. flancate ponovno pokrijemo in jih pustimo na toplem vzhajati še 15-20 minut

    Cvrtje:

    • segrejemo olje (ne prevroče) in vanj polagamo flancate
    • za minuto jih pokrijemo (isto kot pri cvrtju krofov)
    • ko jih obrnemo, jih ne pokrivamo več.
    • cvremo do zlato rumene barve
    •  ocvrte flancate odcedimo na papirnati brisači in jih po želji posujemo s sladkorjem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja