Božični piškoti iz krhkega testa

Potrebujemo:

  • 300 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  •  rumenjak (ali 1 jajce)
  • 1 ščepec soli

Postopek:

  • v večjo posodo damo moko, sladkor, vanilijev sladkor in sol
  • maslo narežemo na manjše kose in ga porazdelimo okrog moke
  •  v moko naredimo “luknjico” in vanjo ubijemo jajce oz. rumenjak
  • vse sestavine zgnetemo z rokami v kepo
  • kepo zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik (vsaj 1-2 uri)
  • za aromo lahko dodamo lupino neškropljene pomaranče ali limone
  • testo razvaljamo na debelino pol centimetra
  • z modelčki naredimo piškote
  • v piškote lahko s kuhalnico naredimo vdolbinice ali jih posujemo z oreščki

Pečenje:

Pečemo v električni pečici na 170 stopinj, caa. 12 minut.

Po pečenju, piškote z vdolbinicami (ko so še topli) nadevamo z marmelado.

2015-12-24 11.01.5820151224_131256